Ruda Śląska - portal miejski RudaSlaska.com.pl

Wiadomości z Rudy Śląskiej

Kuźnia Smaku zamknięta!

  • Dodano: 2017-11-02 12:00, aktualizacja: 2017-11-02 14:23

Od kilku tygodni ze strony Kuźni Smaku w Wirku nie znika informacja o tym, że lokal jest nieczynny. To koniec działającej od lat restauracji?

Kuźnia Smaku, działająca na wireckim "Ficinusie", znika z gastronomicznej mapy miasta. Potwierdziliśmy to, dzwoniąc do lokalu. Restauracja oficjalnie zakończyła działalność 1 października. Jak udało nam się ustalić-na stałe. Tak zadecydował szef-usłyszeliśmy.

To smutna wiadomość dla tych, którzy lubili dobrze zjeść, czy posiedzieć w tutejszym klimatycznym ogródku. W rankingu na najlepszą restaurację w Rudzie Śląskiej, zamieszczonym na naszym portalu, restauracja przy Kubiny znalazła się na bardzo wysokiej pozycji.

Co o tym sądzicie, bywaliście w Kuźni Smaku?

Najnowsze informacje z Rudy Śląskiej w Twojej skrzynce e-mail

Dodanie e-maila do bazy prenumeratorów oznacza akceptację regulaminu »

Zobacz także

Komentarze (71)    dodaj komentarz »

  • Podróżnik81

    Na Wirku Niema Pożądnej pizzerii KUŹNIA SMAKU oraz ARKADAS Pizzerie w C.H. Plaza Zamknięte :( źle się szieje w naszej okolicy :( natomiast ESENCIA SMAKU w Remoncie od ok, 3 lat do nadal :(

  • Pan X

    Drodzy Państwo,Wszelkie wywody poniżej nie mają już najmniejszego sensu. Lokal został zamknięty i koniec. Są inne lokale, będą otwierać się następne i kolejne będą zamykane. Tak działa ta branża, jest to bardzo trudny segment rynku. Szukanie winy również nie ma juz sensu, ponieważ to też nie otworzy lokalu ponownie. Oczywiście jest to smutna wiadomość, kiedy po 13 latach funkcjonowania (lepszego lub też gorszego) dzieje się coś takiego. Życzę powodzenia wszystkim, którzy mieli z tym lokalem coś wspólnego.Pracownikom, którzy poświęcali się w pracy i przykładali wszelkich starań, aby było jak najlepiej.Gościom, którzy odwiedzali lokal i mogli tu przeżyć niejedną rodzinną imprezę, spotkanie z znajomymi, bądź też przejazdem wpadli coś zjeść.Osobiście dziękuje, że byliście.Pozdrawiam,Pan X

  • 53

    To kaj idzie teroz coś dobrego zjeść na Wiyrku ? Byłech tam niydowno i pytali mie kaj coś tam zjeść i nie wiedziołech co pedzieć. Kiepsko.

  • były pracownik

    Lokal dobrze prosperował dopóki nie zmienił się menager. Później już coraz gorzej, dobrzy kucharze i kelnerki się zwalniali (nie ma się co dziwić, szanowna pani pseudo menager pomyliła dobrą restaurację z przeprowadzaniem kuchennych rewolucji w jakiejś spelunie). Szkoda, bo lokal wcześniej był super i miał szansę być nadal, gdyby nie pewna pomyłka w zatrudnieniu menagera kilka lat temu. Ktoś napisał komentarz: jak to możliwe, że lokal dobrze prosperował jeśli był źle zarządzany - możliwe, sama tam kiedyś pracowałam. To pracownicy ciągnęli tą restaurację do przodu, byli "sami sobie" i dzięki temu mieli klientów, nie potrzebowali menagera do zadań specjalnych żeby sobie radzić. No ale... niektóre rzeczy narzucone z góry są nie do przeskoczenia... dużo by opowiadać, Ci co tam pracowali to wiedzą i ich pozdrawiam. Tyle.

  • rekruter

    na rozmowach o pracę często pada pytanie proszę coś powiedzieć o byłym pracodawcy, po takiej wypowiedzi jak powyżej nie przyjąłbym tej Pani do pracy. Takie rzeczy bardzo źle świadczą o rozmówcy. Zazwyczaj niezadowolony pracownik ma opinie: Szef to....Manager to....a jeszcze ktoś inny decyzyjny to.... jest wyzysk itd....a my to anioły.Niestety nie tędy droga.Często wtedy pytam ile lat w tej firmie się pracowało i dlaczego jak coś nie odpowiada to się nie chce zmienić pracy.....Moja wskazówka dla tych co jeszcze pracy nie mają, a chyba jest tu 80% byłych pracowników (zazwyczaj tak jest), bylibyście dobrzy to byście ją już mieli a nie zabijali nudę przed ekranem komputera. Ale nigdy nie jest za późno, wystarczy się opamiętać i nie użalać nad sobą a może by zrobić rachunek sumienia... Polecam, lepiej wtedy wypada się na rozmowach w kolejnej pracy

  • Obiektywny człek

    Panie rekruter, Pan chcesz dorosłych ludzi uczyć, jak się zachować? Takie wykłady to można, a nawet trzeba, małym dzieciom robić. Co do rachunku sumienia.... znowu nietrafiona uwaga.Po co komuś za**bistemu takie wynalazki? Powiem więcej, za***bisty ma prawo napieprzać na każdego, no bo on jest jakby idealny.Czaisz?

  • były pracownik

    Panie rekruterze, prace to ja zmieniłam kilka lat temu, ale to nie miejsce na osobiste wywody, tylko na wyrazenie opinii odnosnie zamkniecia restauracji. Pozdrawiam :)

  • tekla

    Taa najlepsze pizze to są na frynie w Biesiadowano

  • Klient

    Polityka (miasta?) wykończyła wszystkie lokale na Kubiny/Ficinusie. Kiedyś można było iść tam w ciemno na kolację/piwo, lokali było sporo i różnej klasy.(Slot, Brasco, Kuźnia, 2B3 itp.).Natomiast jak w tbs'ach mieszka śmietanka, której bliskość lokali była nie w smak to po koleji je wszytskie zamykano. I nie ma teraz na Wirku jednego lokalu na poziomie.Pozdrawiam

  • Ostatni

    Kubiny 5d klatka to sami urzednicy. Walczylem z tymi ukladami i zostalem ularany eksmisja.mam nadzieje ze ktos rudzka patologia w TBS kubiny i nielegalnym sposobem dystrybucji mieszkan sie znajdzie. Uciekamy stad bo dostajemy pogrozki.

  • gość

    Tam mieszkają ci kogo na to stać- zapisy były 15 lat temu ,,,,,blok ładny ,pierwsze lata ,grzyb w mieszkaniach, nie które osoby nie dbają o czystość -jak wszędzie.....

  • mikolaj

    Totalna porażka menager doprowadził do zamknięcia

  • Juhas

    Może się uczciwe Mikołaju przyznaj że prezenty wyciągałes z worka firmowego

  • klient

    Prawda, bo klientów to nigdy im nie brakowało.

  • zuza

    A ja ostatnio jadłam w barze Kuchcik na 1 Maja jedzenie tanie i smaczne polecam.

  • Antoni

    Masz racje.Tez bylem w Kuchciku na 1 Maja I zjadlem prawdziwe domowe jedzenie.Polecam.Z nazwy bar a jedzenie jak w dobrej restauracji.

  • Sezamek

    Też tam byłem.Placek po węgiersku palce lizać.

  • Klientka

    Wszystko sie zmienilo gdy odeszli starzy kucharze. :(

  • barman

    szkoda, że nie będzie już mikołaja, organizowali wtedy dużo atrakcji dla dzieci, super promocja lokalu. Dużo się tam zmieniało moim zdaniem na lepsze, ale kryzys w gastronomii widać wszędzie, w pozostałych restauracjach w rudzie też niestety. mieli tam chyba jakiegoś nowego kucharza bo schabowy był w końcu chrupiący. Szkoda.

  • szef

    Pizza u Marka,to była dobra ok 10 lat temu,teraz to juz coraz gorsza,bez smaku,ale co się dziwić,jak przewinęlo sie tam kilkudziesięciu pracownikow.

1234

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na publikację postu w formie komentarza zgodnie z obowiązującym Regulaminem.

powiadamiaj o odpowiedziach na komentarz.

dodaj mój adres do newslettera.

Więcej informacji na temat przysługujących Państwu praw zawarliśmy w Polityce Prywatności.