Ruda Śląska - portal miejski RudaSlaska.com.pl

Wiadomości z Rudy Śląskiej

Mistrzostwa Śląska Dzieci i Puchar Śląska Kadetów w zapasach za nami

  • Dodano: 2019-03-05 06:15, aktualizacja: 2019-03-05 08:00

W niedzielę (3 marca) w hali MOSiR w Orzegowie rozegrano zawody o Mistrzostwo Śląska Dzieci i Puchar Śląska Kadetów w zapasach w stylu wolnym.

Do Rudy Śląskiej przyjechało aż 153 zawodników z 17 klubów z całego kraju

Zawodnicy z rudzkiego klubu przysporzyli sporo powodów do dumy swoim trenerom i rodzicom. Zdobyli worek medali i stoczyli bardzo ciężkie i ciekawe walki tym samym potwierdzając, że zapaśnicza drużyna z Rudy Śląskiej jest jednym z czołowych klubów na Śląsku i w Polsce w szkoleniu młodych zapaśników.

Zawodnicy ZKS Slavia Ruda Śląska zajęli:

  • I miejsce - Jakub Czerczak, Kamil Fiuk
  • II miejsce - Jakub Halama, Skalec Filip, Agnieszka Jastrzembska, Zuzanna Sobczyk, Anna Polewka, Robert Gawlik, Wiktor Moskalik
  • III miejsce - Fabian Wrona

Wszystkim zawodnikom gratulujemy!

Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na publikację postu w formie komentarza zgodnie z obowiązującym Regulaminem.

powiadamiaj o odpowiedziach na komentarz.

dodaj mój adres do newslettera.

Więcej informacji na temat przysługujących Państwu praw zawarliśmy w Polityce Prywatności.

Drogi Użytkowniku!

Dokładamy wszelkich starań by korzystanie z naszego serwisu było dla Ciebie komfortowe.

Dlatego staramy się dopasować dostępne w nim treści do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez administratora danych osobowych w celach analitycznych i statystycznych.

Przez dalsze korzystanie, bez zmian ustawień w zakresie prywatności, z naszego serwisu wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies w Twojej przeglądarce.

Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić w przeglądarce ustawienia dotyczące plików cookies, a także uzyskać dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci prawach z naszej Polityki Prywatności.

Przejdź do serwisu