Wiadomości z Rudy Śląskiej

Kolejna restauracja znika z gastronomicznej mapy Rudy Śląskiej!

  • Dodano: 2023-06-27 13:15, aktualizacja: 2023-06-27 14:55

Zła wiadomość dla miłośników kuchni serwowanej przez „KarmaMa Bistro i Zioło”. Właściciele lokalu, Pani Beata i Pan Dariusz ogłosili, że z początkiem lipca „Karma” przestanie istnieć. Czy już nigdy nie będzie nam dane posmakować dań z ziołowym twistem?

Koniec Karmy

KarmaMa Bistro i Zioło” to lokal bardzo lubiany przez rudzian. Restaurację prowadzą pan Dariusz, szef kuchni, oraz Pani Beata, która interesuje się zielarstwem, stąd właśnie zioło w nazwie lokalu. Właściciele „Karmy” w miniony czwartek ogłosili, że wraz z dniem 30 czerwca tego roku „KarmaMa Bistro i Zioło” kończy działalność.

- Długo zwlekaliśmy ale ostateczna decyzja zapadła już nieodwracalnie. Wielu z Was już wie z rozmów bezpośrednich gdy pytaliście o różne nasze usługi, o terminy, rezerwacje itp. Z wielkim bólem serca informujemy, że z dniem 30.06.2023 projekt KarmaMa Bistro i Zioło w tej postaci, w takiej konfiguracji i w tym miejscu kończy swój byt i zamyka się na dobre – czytamy w mediach społecznościowych „Karmy”.

Powodów zakończenia działalności jest kilka – właściciele wskazują, że przez ostatnie 3 lata musieli zmagać się z wieloma przeciwnościami losu, takimi jak pandemia, inflacja czy wojna. Dawali z siebie wszystko, aby klienci wychodzili z lokalu zadowoleni i najedzeni, co niestety ma swoje skutki.

- Nieustannie jednak od 2020 roku towarzyszyły temu warunki niepewności, nieprzewidywalności a stres stał się naszym codziennym towarzyszem, z którym zżyliśmy się jak za pan brat. I gdy przychodzi dzień, że zaczyna brakować tego najważniejszego w życiu zasobu jakim jest zdrowie to nie ma już innej drogi. Choć serce pęka to rozsądek podpowiada tylko jedno rozwiązanie. [..] Póki co przyszedł czas by się zatrzymać i zadbać o utracony ten najcenniejszy życiowy zasób.

Właściciele „Karmy” nie żegnają się jednak całkowicie – wierzą, że to jeszcze nie koniec!

Czy „KarmaMa” powróci?

Czy jest szansa na to, abyśmy raz jeszcze mogli posmakować specjałów szefa kuchni z bistro „KarmaMa”? Lokal czynny jest do 30 czerwca, a co po jego zamknięciu?

- Póki co robimy konieczną sobie przerwę, ale z gastronomią się nie żegnamy na zawsze, bo to całe życie mojego męża. Pewnie wrócimy w innej odsłonie, raczej póki co nie stacjonarnej. Catering, eventy wyjazdowe połączone z dobrą, zdrową kuchnią i dalszym krzewieniem kultury picia wina, czyli to co robiliśmy dotychczas. Takie są plany na przyszłość, ale to pewnie za kilka miesięcy - teraz czas na regenerację zdrowia i zebranie mocy – mówi pani Beata, współwłaścicielka bistro.

Warto zatem obserwować media społecznościowe „Karmy” i czekać na dobre wieści!

Przyjdzie nowe

Właściciele „KarmaMa Bistro i Zioło” ogłosili przy okazji, że prawdopodobnie lokal, w którym obecnie znajduje się bistro, zostanie zajęty przez kolejnego wielkiego miłośnika gastronomii! 

- Czekamy obecnie na zgodę, bo to lokal należący do miasta, by mógł w tym miejscu [w lokalu KarmaMa – przyp. red.] swój koncept gastronomiczny zacząć prowadzić ktoś inny.

Co to będzie? Tego niestety jeszcze nie wiadomo! Właściciele „Karmy” zapewniają, że podzielą się nowinami na swoim fanpejdżu w serwisie Facebook.

Komentarze (32)    dodaj »

  • MADKA CURKI

    Mogą wszytko zamknąć, byle dali 800 plus, mamy już MC donalds, kebaby i Jadłodzielnie przy parafii

  • Jo

    Jak by tam smacznie nie było (choć nie wiem) to było drogo a do tego nazwy dań poprostu odpychały a nie zachęcały. Knajpa była dla wybrańców a nie dla zwykłego kowalskiego.

  • RedPill

    Nie może być wszystko podporządkowane pod ,, zwykłego Kowalskiego,, I spełniać oczekiwania jedynie prostych Januszków, Grażynek i ich bombelków. Przypominam, że w Rudzie Śląskiej są też ludzie, którzy mają inne profity niż produkcja Denisków i Dżesiczek, niż konsumpcja pizzy i kebaba.

  • Karl

    Widocznie finansowa elyta tego zadupia za często nie odwiedzała lokalu, bo chyba rezygnują z nadmiaru klientów...

  • wiesiu

    pandemia inflacja i wojna czyli wielkie ściemy wladców swiata i zresetowac gospodarkea naiwniacy z rzadu to łykneli i niszczyli naszą gospodarke

  • KRISTOF

    Karma wraca :)

  • SideEffect

    Jak karma wraca, to chyba najsmaczniej nie jest.

  • zaiz

    Dla mnie lokalizacja była słaba, nigdy tam nie miałem po drodze. Przydała by się jakaś dobra knajpa na poziomie w Rudzie bo tu ino kebaby i słabe pizzerie. Ale też gdzieś w fajnym miejscu jak Wirek czy Ruda 1

  • elo

    Fajne miejsce RUDA 1 hahahhaha, co za muł.

  • Siwetlana

    Przegrali z hot dogami z delisso

  • Hugo

    Lokalizacja na z@doopiu to i obroty słabe

  • Padre

    Nie ma w naszym kraju takiej "kultury" chodzenia do restauracji. Biorąc pod uwagę ceny nawet przed pandemią to zazwyczaj było tak, że zarabiasz ok 3000-4000 tys zł. Masz do zdobienia pełno opłat a takie wyjście do restauracji dla czterech osób to już było wtedy że 150 zł, obecnie to koszt ok 300 zł. Niestety jak już ktoś idzie wybiera popularną sieciówkę z żółtymi łukami gdzie za 80 zł taka czwórka spokojnie się naje. Inna sprawa, że wymyśla się nie wiadomo co, a brakuje takiej tradycyjne śląskiej kuchni np żur, karminadle. I co ważne w przystępnej cenie!

  • To Ja

    Żur , wątróbka, rolady i karminadle to w KARMINADLU. Osiedle w Orzegowie.

  • Kasia

    Może nie tak jak we Włoszech czy w Hiszpanii ale w Polsce kultura spędzania czasu w restauracjach i kawiarniach bardzo się poprawia. Ludzie bardziej doceniają czas spędzony w publicznym miejscu tym bardziej kiedy mogą jeszcze dobrze zjeść. Daleko szukać nie trzeba bo w Katowicach wszystkie dobre restauracje mają pełne obłożenie mimo, iż ceny wzrosły

  • Karminadel

    Nie dla szarego Kowalskiego. Kasia tyle zarabia czy ma bogatego kolegę, kolegów którzy zapraszają?

  • Stali

    Jaką wojne mieli?

  • Adolf

    Jak by serwowali placek ziemniaczany z gulaszem a nie jakies zielska to by mieli wiecej klientow

  • Kasia

    No tak, najlepiej jakby każda knajpa w tej pipidówie serwowała placki i schabowe ... Ci Państwo chcieli się wyróżnić, pokazać że w Rudzie Śląskiej jest miejsce dla smacznej i ciekawej kuchni, najwyraźniej w tym zacofanym padole jest jeszcze zbyt mało odbiorców z dobrym gustem i smakiem..

  • Babka

    No i udowodnili, że takiego miejsca brak.

  • Karminadel

    Fajnie, że się chcieli wyróżnić ale jak każdy w naszym mieście co chce się wyróżniać a nie trafi w masowe potrzeby kończy plajtą!

12

Dodaj komentarz

chcę otrzymać bezpłatny newsletter portalu RudaSlaska.com.pl.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu.
Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Czytaj również