Już na dniach otwieramy nasz nowy firmowy sklep, tym razem w dzielnicy Halemba 1 Maja 119a
Zakład Przetwórstwa Mięsnego p. Małgorzaty Kuś jest małym zakładem produkcyjnym o wielopokoleniowej tradycji wędliniarskiej.
Kilkakrotnie modernizowany, obecnie stanowi zakład o dobrym standardzie sanitarno-technicznym i produkuje wędliny na rynek lokalny oraz do sprzedaży bezpośredniej.
Zakład wyróżnia się wśród innych szczególnie tym, że produkuje zdrowe wędliny, których produkcja oparta jest na starych sprawdzonych recepturach w oparciu o naturalne przyprawy , nie stosując środków konserwujących.
W firmie wprowadzono system HACCP, to jest system zapewniający osiągnięcie i utrzymanie wysokiego poziomu jakości i bezpieczeństwa wyrobów, dążąc do ciągłego zaspakajania potrzeb, wymagań i oczekiwań klientów.
W 2004 zakład uzyskał certyfikat "Firmy z jakośćą". Jest także zakładem spełniającym wszystkie wymogi Unijne.
Przyjmujemy zamówienia telefoniczne.
W swojej ofercie posiadamy m.in.
- Krupniok
- Żymlok
- Pasztety (wędzony, borowikowy, królewski,pieczony wp, pieczony drob.)
- Salceson
- Leberek
- Frankfuterki
- Kiełbasy (śląska, pieprzowa, surowa polska, orzegowska,biała gruba, biała cienka, podwawelska, grilowa, sobotnia, zwyczajna, wiejska pieczona, meksykańska, parówkowa, parówka dziecięca, krakowska sucha, szynkowa, kminkowa)
- Polędwica sur. wędzona
- Szynka sur. wędzona
- Baleron sur. wędzony
- Polędwiczki /sopelki/
- Kości wędzone
- Żeberka wędzone
- Boczek wędzony
- Słonina wędzona
- Smalec ze skwarkami
- Rolada boczkowa
- Schab pieczony
- Karczek pieczony
- Pieczeń smakowa
- Rolady wp
- Rolady woł
W każdy Poniedziałek i Czwartek sprzedaż ciepłych krupnioków i żymloków oraz tradycyjnych swojskich wyrobów.