Wiadomości z Rudy Śląskiej

Rudzianin Adam Borowicz został jurorem nowego programu telewizyjnego!

  • Dodano: 2021-08-09 12:00

Adam Borowicz - znany rudzki kucharz i vloger został jurorem w nowym show telewizyjnym! Razem z Ewą Wachowicz i Piotrem Gąsowskim spróbują każdego dania, będą porównywać przepisy i pytać o rodzinne sekrety, a także dawać profesjonalne rady. Program "Family Food Fight. Pojedynek na smaki" od września na antenie Polsatu!

"Family Food Fight. Pojedynek na smaki"

"Family Food Fight. Pojedynek na smaki" to program, którego celem jest pokazanie wspólnego rodzinnego gotowania, domowych i regionalnych przepisów, często przekazywanych z pokolenia na pokolenie.

- Drużyny składać się będą z trzech członków rodziny: rodziców lub dziadków, braci i sióstr, ciotek, wujków, a nawet dzieci. Uczestnicy będą musieli wyjść ze swojej strefy komfortu (a przynajmniej z kuchni, w której przecież wszystko mają pod ręką), gotować pod presją czasu, dzielić się obowiązkami i skutecznie ze sobą współpracować. Będą się wspierać, pomagać sobie, ale jak to bywa nawet w najbardziej kochającej się rodzinie, pojawią się różnice zdań, zabawne pomyłki i gorsze dni. Nie razy usłyszymy: „nic mi dzisiaj nie wychodzi!”, albo: "dlaczego to jest jeszcze nie gotowe?" - czytamy na stronie programu.

W każdym odcinku uczestnicy otrzymają dwa kulinarne zadania. W pierwszym rywalizować będą o specjalnie przywileje, w drugim stawką będzie dalszy udział w programie. Wygraną jest 100 000 zł i tytuł najlepiej gotującej rodziny w Polsce!

Zmagania uczestników oceniać będzie wyjątkowe jury: Ewa Wachowicz, człowiek ze Śląska – Adam Borowicz i Piotr Gąsowski. Spróbują każdego dania, będą porównywać przepisy, dawać profesjonalne rady, ale również w swoich ocenach kierować się sercem. 

Adam Borowicz - zostal jurorem w nowy telewizyjnym show

Adam Borowicz, to charyzmatyczny vloger i gospodarz autorskich programów kulinarno-podróżniczych. Kucharz pochodzi z Rudy Śląskiej, a dokłdnie z Orzegowa. Pierwsze lekcje gotowania dawała mu jego babcia, a jego pierwszym daniem była zupa z kalarepy! Przez kilka lat mieszkał i pracował w Szkocji, gdzie zaczął prowadzić swojego kulinarnego vloga z oryginalnymi przepisami. To znawca regionalnych specjałów, przepisów, który potrafi niezwykle barwnie opowiadać o przygotowywaniu jedzenia.

Dodaj komentarz

W związku z nadchodzącą ciszą wyborczą, możliwość komentowania artykułów na naszej stronie zostanie tymczasowo zablokowana.
Dziękujemy za zrozumienie i zachęcamy do powrotu do dyskusji po zakończeniu ciszy wyborczej.

Czytaj również