Wiadomości z Rudy Śląskiej

Koronawirus w Zakładzie Przetwórstwa Mięsnego w Rudzie Śląskiej!

  • Dodano: 2020-07-21 21:45, aktualizacja: 2020-07-22 08:13

W Zakładzie Przetwórstwa Mięsnego w Rudzie Śląskiej wykryto cztery przypadki zakażenia koronawirusem. Blisko 40 osób ma być przebadanych, aby sprawdzić, czy również nie ulegli zakażeniu.

Koronawirus w Zakładzie Przetwórstwa Mięsnego Kuś w Rudzie Śląskiej. Chore osoby obecnie, zgodnie z procedurami, przebywają w izolacji domowej.

- Blisko 40 osób ma być przebadanych, aby sprawdzić, czy również nie ulegli zakażeniu. Z tego, co wiemy, tam służby sanitarne są non stop w kontakcie z właścicielami. Zostały wdrożone procedury, zresztą te procedury, tak jak w każdym większym zakładzie są przestrzegane. Tego też pilnuje sanepid. Zakład został zdezynfekowany – mówiła Alina Kucharzewska, rzecznik prasowy Śląskiego Urzędu Wojewódzkiego w Katowicach dla TVS.

Jak poinformowali wczoraj właściciele firmy - osoby zakażone zostały natychmiast odizolowane wraz z pracownikami, z którymi miały kontakt.

- Wszystkie te osoby przebywają w domu i czują się bardzo dobrze - przekazali właściciele zakładu. - Jako właściciele byliśmy i jesteśmy w ciągłym kontakcie z sanepidem i nadzorem weterynaryjnym. Aby uniknąć jakichkolwiek niedomówień i spekulacji, informujemy, że mając na względzie dobro i bezpieczeństwo zarówno pracowników i klientów, zostanie ponownie przeprowadzone badanie wszystkich pracowników - zapowiedzieli.

Przebadanych zostanie ok. 40 osób. Zakład będzie zamknięty od 23 lipca do 3 sierpnia.

- Przykry jest fakt , że Covid może dopaść każdego i nikomu tego nie życzymy. Nasza firma przez 30 lat wypracowała sobie bardzo dobrą renomę i znana jest z wysokiej jakości produktów. Mamy głęboką nadzieję że żaden wirus tego nie zmieni. Dziękujemy z całego serca za słowa wsparcia, życzliwości i otuchy od klientów w tym niełatwym dla nas czasie - czytamy w komunikacie.

Komentarze (33)    dodaj »

  • Ala

    A kto kupuje wędlina na targu?gratuluję pomysłu

  • Sąsiad

    O proszę, już się biorą za wykańczanie tych mniejszych, lokalnych przedsiębiorstw pod pretekstem wirusa...

  • Jano

    W imię koronoświrusa zamkną po kolei wszystko. Obudzimy się na jesień w getcie

  • Jan

    Prawda! Szkoda że takmyślących jest tak niewielu!

  • Kiwi

    Dużo zdrowia dla całej ekipy Kuś !

  • Ziga z Wirku

    Wyroby pyszne ale z cenami to poszybowali.

  • Tylo

    A widziales cene jablek za kg?7;8 zl za kg.

  • Jan

    Na sadowników też przyjdzie zaraza. Tylko bliżej zbiorów jabłek.To jest planowane działanie.

  • Olo

    Za jakość trzeba płacić.Tanich produktów nie brakuje ,więc jest wybór.Lepiej zjeść mniej a dobrze ,niż truć się chemią i wypełniaczami za 15-20 zł za kg.

  • Karlus

    Taa. Myślisz, że te od Kusia robione są inaczej? Smacznego..

  • Lecho

    Dobra jakość musi swoje kosztować. Kuś ma wyrobioną markę na tym polu i nie ma tu co porównywać do tańszych wyrobów. Swoją drogą to wszędzie wszystko zdrożało i nie rzadko więcej trzeba zapłacić za niektóre produkty, jak na zachodzie

  • Basia

    Jasne to się,skosztuj ich golabkow fuj że też właściciele tego nie kontrolują twarde ryż surowy tfu tak samo metka godzina i zielono tyn sklep się trzyma dzięki polskim Niemcom i emerytom

  • J.W

    Gołąbki okropne ale krupnioki i zymloki pierwsza klasa

12

Dodaj komentarz

chcę otrzymać bezpłatny newsletter portalu RudaSlaska.com.pl.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu.
Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Czytaj również