wywiad w artykułach
[WYWIAD] W Burger King w Rudzie Śląskiej zjemy nie tylko burgery!
- Dodano 2023-02-20
Restauracja Burger King w Rudzie Śląskiej działa już od 2016 roku. Bogata oferta kanapek, w tym również wegetariańskich, przyciąga wielu mieszkańców Rudy Śląskiej i okolic.
Przed nami premiera monodramu "Pieśń", czyli jednego głosu płynącego z dwóch serc [WYWIAD]
- Dodano 2023-01-31
O nowym spektaklu oraz o miłości do teatru i do siebie nawzajem rozmawialiśmy z Aleksandrą Szablewską (A.S.) i Łukaszem Kabusem (Ł.K.), twórcami monodramu na dwa głosy „Pieśń”.
"(...)Ktoś nas w końcu docenił"- wywiad z wokalistką zespołu Coffee Experiment!
- Dodano 2022-10-25
Zespół Coffee Experiment z Rudy Śląskiej został laureatem przesłuchań Małej Sceny, która tradycyjne zainaugurowała Festiwal Rawa Blues.
Dr n. med. Ada Rozewicz: "Z roku na rok, popularność szczepień na grypę rośnie" [WYWIAD]
- Dodano 2022-10-21
Na temat rosnącej liczby zachorowań na grypę, skuteczności szczepionek, oraz dbaniu o odporność jesienią rozmawiamy z dr n. med. Adą Rozewicz - szefową przychodni Szpakmed w Goduli.
Kuchnia z ziołowym twistem – poznajcie właścicieli „KarmaMa Bistro i Zioło”!
- Dodano 2022-08-31
Pani Beata i Pan Dariusz blisko od 4 lat wspólnie prowadzą małą restaurację w naszym mieście – KarmaMa Bistro i Zioło, znajdującą się przy ulicy Księdza Jana Szymały 1/3 w dzielnicy Nowy Bytom.
O działalności Stowarzyszenia MusicALL opowiada jego prezes Bartosz Banasik [WYWIAD]
- Dodano 2022-03-16
Jeśli kochasz taniec, śpiew i aktorstwo, zgłoś się na zajęcia próbne organizowane przez Stowarzyszenie MusicALL.
Porządna dawka czystego tlenu – poznaj „Tlenową Rudę”!
- Dodano 2022-03-14
W dzisiejszych czasach coraz częściej zmagamy się z różnymi chorobami lub po prostu gorszym samopoczuciem. Aby sobie z tym radzić, próbujemy różnych metod – jedną z nich może być terapia tlenowa.
Przez żołądek do serca. Rozmowa z właścicielami Piekarni Rzemieślniczej „Śląsko Pajda”
- Dodano 2022-02-08
Pani Karolina i pan Krzysztof są właścicielami jedynej w Rudzie Śląskiej piekarni rzemieślniczej. Swoje wyroby tworzą z pasją i sercem do chleba. Opowiedzieli nam o swojej działalności.
Jak epidemia COVID-19 wpłynęła na życie i zdrowie dzieci? Wywiad z dr Moniką Całką
- Dodano 2022-01-19
Na temat objawów koronawirusa u dzieci, szczepionek i bezpieczeństwa ich podawania rozmawiamy z dr Moniką Całką z Przychodni Szpakmed w Rudzie Śląskiej.
Wywiad z Krzysztofem Grandą - autorem albumu "Ruda Śląska. Dzieje transportu szynowego"
- Dodano 2022-01-11
"Ruda Śląska. Dzieje transportu szynowego" to album zawierający 950, w większości niepublikowanych wcześniej, fotografii. Autorem publikacji jest rudzianin Krzysztof Granda.